Љубица Јанчева од СДСМ пример за непотизам и политичко трупање на моќ

СДС имаше уста полни со клетви за воспоставен режим, непотизам и слично, додека ако само се погледне примерот на Љубица Јанчева ќе може да се види дека сето тоа биле само обични пароли. Таа и нејзиниот сопруг се дел од новоспоставениот режим во Македонија. Оние што беседеа за ДИК дека е под контрола на ВМРО покажаа како всушност треба да се воспостави контрола и да се зароби иопштеството.

Оваа „политичка фигуринка“ која работи на Институтот за национална историја (ИНИ), а таму нема никакви позабележителни активности, но затоа е наградена политички затоа што мажот е секретар на ДИК, политичката продолжена рака за фалсификување на изборите на Зоран Заев.

img

 

 

 

СДС имаше уста полни со клетви за воспоставен режим, непотизам и слично, додека ако само се погледне примерот на Љубица Јанчева ќе може да се види дека сето тоа биле само обични пароли. Таа и нејзиниот сопруг се дел од новоспоставениот режим во Македонија. Оние што беседеа за ДИК дека е под контрола на ВМРО покажаа како всушност треба да се воспостави контрола и да се зароби иопштеството.

Оваа „политичка фигуринка“ која работи на Институтот за национална историја (ИНИ), а таму нема никакви позабележителни активности, но затоа е наградена политички затоа што мажот е секретар на ДИК, политичката продолжена рака за фалсификување на изборите на Зоран Заев.

Советничката во градот Скопје Љубица Јанчева е новата претседателка на советот на град Скопје изгласана од советниците на СДСМ. Таа својот мандат го доби, според проценките на многумина на едни од најкриминалните избори и избори на кои се случија бугарски возови што и беше потврдено во извештаите на ОБСЕ.

На ваквите неправилнности, информации за поткуп, притисоци и закани останаа неми и од Државната изборна комисија, водена од Чичаковски од СДСМ и Добре Јанчев кој е генерален секретар на ДИК воедно и сопруг на Љубица Јанчева, која беше втора на советничката листа на СДСМ за Град Скопје. Јанчева советничка, а сопругот организатор на криминални избори.

-Генералниот секретар на ДИК, Добре Јанчев, наместо непристрасно да работи за спроведување фер и демократски избори, со секој одлука ќе работи во интерес на својата сопруга и СДСМ. Ова е врв на непотизам и судир на интереси“, истакнаа од ВМРО-ДПМНЕ пред изборите.

Семејството Јанчева не е единствениот пример за непотизам. Во советот на град Скопје е и Бранко Ѓоргиевски кој е брат на Борче Ѓоргиевски градоначалник за Гази Баба од СДСМ.

 

 

 

Facebook impact:

Објавено сабота, 04 ноември 2017 01:30:00
Напишано од леонардо