Повеќе од колумна!

Испревртена приказна ,,од ист агол а различно“

(статисти,глумци,дерачи,серачи,слакачи,навивачи,сеирџии,квази познавачи на се а универзални незналици, кодоши,тапкароши, лицемери, дупелизачи, гребатори, тивкое*ачи, душегризници и итн).

img

Прилепскиот сеир го споредувам со воаерство.Тоа ти е ко во приказните,ќе те ѕиркаат и демнат,а во суштина ќе напишат статус ,поттикнат од статусот кој го виделе,па онака бланко без потпис по прилепски ќе ти се подрапаат.Ако!Умниот македонски народ си прибирал поговорки ама тоа сето искуствено,па јас ќе се послужам со една:,,Стапот имал два краја “  

Повеќе од две години бевме и сеуште сме сведоци на уништување на се што е македонско,од тепаље на полицајци,од окуманово,до куманово ,,да ви се деси ,,(како еднаш не научија дека во македонскиот јазик не постои зборот ,,деси,, -туку случи,па шлакање по згради ,објекти ,споменци со шарена боја,па лгбт,па нема правда нема мир,нема правда нема мир !па ќе си лежите, па се сликаа со убијците во Куманово на македонските полицајци,па се драпаа на сендвичите што ги делеле моите,па акнуваа до Грција, да си се одморат а и потрошат парите ,,тешко со мака спечалени,,од СОРОС, па протураа тези на истополови бракови,па не правеа конзерви од конзервативци,па се потсмеваа дека сме уличари,па не нарекуваа со погрдни имиња,па еминентни нивни д-р на науки.па ,,новинари,, (имиња не спомнувам,познати а и досадни се веќе) како македонскиот народ е гнаса,како македонецот има грдо лице,па да испоцркаат македонците(ако некој реагира ќе му пуштам овдека линкови за да си го потсети застојаниот мозок или да си направи ,,луфтирање на мозочните клетки,,.Да набројувам уште? Кои навреди се кажуваа пишуваа и со прст посочуваа??? Е да ќе ве потсетам за да не потштрекнувате оти совеста не се мие со шампон ), Па следеше, како беа истепани во собранието, па пискотници до Галичник река,па закани, дека кога ке се вратат,се зиво и диво до 7 мо колено ке спискаат,па пијани партиски нивни челници кажува лапсуси невидени, па се караа на кого повеќе му дале пари, за да се дере или шлака со кондомите(немој да мислите оти ова не го знаевме), Па денови на говор дека   живи ќе не јадат, па за вицето и црквата,па ,ах морам тука Тричковски да го спомнам како колнеше,па па па па пааааааааа  и отиде папа!  

Ајмо жижалјке ! фффффрррррр нема пари нема мир !ќе си лежите гниди,банда,багра,режим,хитлер,фашисти,немиени(да не осеќаа овие ) :) да не не мирисаа случајно ? :) Која будалштина! Па пушти денови на нивно искушено хојте,мојте ,џеси а бе сценарио за просечен трилер.Трпение! Ќе кажам зошто го пишувам ова.

Ајмоооо јуришшш другови и другарице (овдека прилега една песна од Бело дугме,ама тоа во некој друг текст). И по 100 нови гласачи ставија на изборните места, легален фалсификат направија, бодрен оод џсеи бе! Мониторинг,голема шареана лага ! И пак замалку  не ги зедоа изборите.АМА ИМ СЕ САКАШЕ,МНОГУ ИМ СЕ САКАШЕ

И ете ,силно светна ден ,па ко некоја акција на авионче кои пушта книжиња (чичко пушти книжиња, да ти купам цигари,чичко пушти книжиња  да си купам дрогаааа упсссссссссссссссссссссс )

На фб летнаа фотографии со поракава фреедом!!!За која слобода бе? за онаа за ,,лова,, бе ,глуп!

Имам уште многу да пишувам,барем уште 20 минути да пишувам говорот на омраза во кој не удавија три години!Зошто ова го пишувам,е па сега нели стапот има два  краја ко за челик чомак!Сега нешто им сметам овдека на фб. Сум сеела говор на омраза,па ке те чепкаат кај што не се меродавни,па дури и педагошки предавања ќе ти држат,за говорот на омраза.Па како наставник сум била,па како треба да се однесувам,па како дома лош збор не им велат на децата (а ваму семејното насилство станува секојдневие).Па ако им се спротисатвиш следува,,ама не треба така ! ,,Па ќе се повикуваат на авторитет кој треба да го ,,носиш,,насекаде,оти така ним им чинело!Парадокс!

Истите тие молчат сега кога на големо се промовира педофилија и оправдува од ,,чукнати и нездрави авторитети,,.Истите тие сега молчат за ЛГБТ,молчат за истополовите бракови,оти ако го фати огнот комшијата ке ти ги зафати и твоите деца.Како сега лесно заборавија дека 3 цели години ,,ментално не силуваа,, со гадости и говори на омраза.Е па да им кажам дека сите не се чукнати,да им кажам дека секој има право да си го каже мислењето или својот став.Три цели години на гадости,а сега и во приватноста ќе ти њушкаат!Па дури и за твојата професионалност ке говорат,не баре повикани се !Пак велам стапот има два краја!

Да им кажам сега нешто по што се разликуваме. По генезата и домашното воспитување.Да им кажам дека генезата ми е вмровска, и само македонска.Ако ни прикачуваа етикети со она ,,благонадежно блгарче,, сега што се тие? Чистокрвни татари! Истите оние кои убиваа ,силува и деца и жени, убиваа со чекани во срце,стрелаа кодошеа и пцуеа ,,мамката ти мрсна,,(македонска). По што се разликувам од нив од тие воаерите? Се разликувам по тоа што сите мои предци, прадедовци, прабаби беа убивани од ,,мамката им мрсна,, ама јас не се ,,прикажвам ,, за благонадежно блгарче, во споредба со вас цицачи на се што е македонско.,,На овај гроб не тажии,-, оти гробот нему се знае на прадедото. Оти тие ,,ослободителите,, мамката им мрсна прстот му го отсекле за бурмата да му ја извадат. Тоа ли да го заборавам??? Мамката мрсна им ! Да заборавам како не потценуваа во комунизмот нас со вмровска генеза? Да ви кажам како мојата баба првин палеше свеќа на гробот на Александар Турунѓев , па после кај мајка и која цел свој живот го посветила на Организацијата!

Со кое право ме обвинувате и драпате што сум вмровка? Што си го сакам ова мало Македонско парче земја!Срам да ви е ! Со кое право ми задирате во непреболот? Кој ви го даде тоа воаерски сеирџиско право? Ви реков стапот има два краја!

Сега сум сеела говор на омраза!Не е тоа омраза, тоа земјата натопена од крвје рика (хејјјј море седите)!Не распородадовте учествувајќи и давајќи го гласот за мамката им мрсна, а за фанариотите во друг текст. Кој ви дава за право да ми го ускратите правото да мислам бе ?Ама не сум само јас, та не сме само ние, многумина сме, Па ќе се отворат гробовите ,ќе се свампири пак ВМРО, оти земјата и небото се заколнале дак тајна нема да има меѓу нив. Она што е искон е блиску до Бога, останатото е дело на сатаната која ве обзела...

Мисијата на човекот е дадена од  Бог, некој во гемгџија, некој забегал во предавник. Е тоа ве боли ама пишман нема повеќе. И да верувате дека ВМРО  ќе се свампири и дека еден ден ќе барате простум бакнуваќи ја земјата...Но како викаат таквите ни земјата не ги сака кога ке дојде смртта, и таа бега од нив...

Да не сте се осмелиле повеке да ми коментирате тука. Коментирајте и на вашата совест што ја немате ,на вашата неукост,на вашето несебе познавање л...Оти стапот има два краја !

п.с. Еден ден тие што толку ме опсервирате ќе ве поканам на промоција, од вас зависи

Павлина Стојаноска Ѕвездоска,

правнука на Божин Н.Стојаноски

(околиски началник за Битола и Прилеп, за Организацијата убиен од бугарите)

Facebook impact:

Објавено четврток, 03 август 2017 08:33:00
Напишано од Виолета