9 тајни за женското либидо кои не сте ги знаеле

Голема заблуда е дека жените не размислуваат многу за сексот, но и потценет е фактот колку околните фактори влијаат на нивната расположеност за сексот и самиот перформас.

img

  • Жените мислат на секс околу 10 пати на денот.

  • 66% од жените ќе посакаат секс по домашно зготвеното јадење.

  • Кај жените вежбањето го поттикнува телото на сексуална активност и подобрување на циркулацијата меѓу гениталиите поради што се чуствуваат возбудено. Тоа чувство трае 15 минути по вежбањето и многу брзо опаќа по тоа.

  • Жените се потенцијални партнери по неколку алкохолни пијалоци. Слично е и кај мажите, но кај нив овој ефект трае подолго отколку кај жените.

  • Жените кои пијат алкохол секој ден се заинтересирани за секс.

  • Само 26% од жените во врска имаат неколку оргазми еден по друг во текот на сексот, во споредба со 75% од мажите.

  • На женското либидо повеќе влијаат друштвените и културолошките фактори одколку на мажите, како на пр. Тоа што нејзииот партнер мисли за нејзината сексуална изведба.

  • Жените се склони да со текна на време се предомислат околу некои одредени сексуални однесувања.

  • 40% од жените мастурбираат

Тагови:

либидо жени

Facebook impact:

Објавено сабота, 07 јануари 2017 02:52:00
Напишано од Емилија