Хемиска формула – зошто љубовта е комплицирана?

За сите оние што сакаат да знаат како изгледа чувството на љубов кон некој.

img

Љубовното чувство е изразено во хемиска формула, а тие што се љубопитни нека обрнат внимание на хормонот окситоцин.

Кога ќе ја погледнете хемиската формула од овој хормон, ќе ви биде јасно зошто љубовта е толку комплицирана.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 22 јуни 2017 07:33:00
Напишано од емилија