Инженерите сакаат секс, програмерите љубов, а што сакаат докторите?

Новите креатори на апликацијата за запознавање луѓе Clover анкетирале 33.000 корисници на возраст меѓу 18 и 60 години и ги прашале што очекуваат од една врска. Се покажало дека докторите и адвокатите најчесто бараат пријателство, додека глумците и инженерите обожуваат краткотрајно флертување.

img

Доколку сте доктор или инженер, се покажало дека потребен ви е секс без обврска отколку долга и стабилна врска. 

Анкетата покажала дека во зависност од професијата владеат одредени стереотипи кога станува збор за сексуалните желби. Книговодителите, психолозите и медицинските сестри се надеваат дека ќе влезат во долга и стабилна врска.

Фармацевтите, дизајнерите и програмерите исто така бараат долготрајна љубов, а докторите и адвокатите, т.е. оние кои поминале низ долг образовен процес, на прво место бараат пријателство.

Врска без обврска посакуваат и новинарите, полицајците, наставниците, публицистите, научниците, маркетиншките стручњаци и музичарите.

"Тоа колку слободно време имаме игра голема улога. Исто така, тоа што многу корисници рекле дека не сакаат сериозна врска покажува дека играат на сигурно, бидејќи сакаат да си овозможат да запознаат што повеќе луѓе и да го прошират својот избор", вели Ајсак Раишик, основачот на "Clover".

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 20 ноември 2017 05:19:00
Напишано од емилија