Колку треба да трае водење љубов за жената да ужива?

Истражувањата покажале дека просечното време на траење на сексот е помеѓу 5,5 и 7,5 минути не вклучувајќи ја предиграта.

img

Сексот кој трае помалку од ова едноставно не ги задоволува жените.

Многумина мажи тоа не го сфаќаат, но предиграта е важен дел од сексот и од неа зависи постигнувањето на оргазмот и нивото на уживање.

Истражувањето чии резултати се објавени во списанието “ Journal of sex research” открива дека жените сакаат предигра која ќе трае од 11 до 13 минути и потоа 14 до 16 минути сексуален однос од моментот на пенетрација.

-Секогаш ги поттикнувам паровите да уживаат во што подолга предигра пред самиот чин на сексот. Што повеќе предигра, нивото на возбудување ќе биде подолго и полесно ќе се доживее оргазам советува Ијан Кернер, сексуален и брачен терапевт.

-Ако имате некоја сексуална фантазија, разговарајте со својот партнер или партнерка  и откријте за што фантазирате. Можеби другата страна ќе ве изненади и ќе предложи нешто од тоа да пробате денеска, вели тој.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 05 декември 2017 01:21:00
Напишано од емилија