Ова се тајните за совршен секс

Иако секс маратон звучи како да треба да водите љубов со часови, истражувањето на Универзитот во Квинсленд покажува како просечен секс трае од 7 минути со додатни 20 минути предигра. Доколку брзо се изморувате, еве што да направите.

img

За многумина тоа е сосема доволно, но да бидеме реални, кога премногу секс е навистина премногу? Факт е дека сексот помага во физичкото и психичкото здравје, ве зближува со вашата подобра половина и ви овозможува подобар имунитет. 

Како тогаш да доживеете совршен секс маратон?

Одложете го оргазмот

Да, добро прочитавте. Повеќето луѓе, мажи или жени, откако ќе доживеат оргазам немаат повеќе желба за да породолжат со секс, а со самото одложување, го продолжувате и траењето на односот.

Различни локации

Ако не сте подготвени да експериментирате, најлесниот начин е заедно да ја истражите вашата куќа. Кујна, тоалет, фотеља, сè ова може да го направи сексот подолготраен и повозбудлив.

Зборувајте перверзно

Неспорно е дека перверзните разговори можат да ве возбудат како ништо друго. Разговарајте за вашите фантазии и доколку е можно, заедно остварете ги некои од нив.

Јадете помали оброци

Енергијата е од голема важност за секој тип на маратон, па така и кај љубовниот. Така што, не прескокнувајте пауза за храна.

Разговарајте за добрите времиња

Во сексот не мора да биде сè физички и вулгарно. Понекогаш за да се возбудите, доволен е и искрен разговор. Потсетете сè на вашиот прв заеднички ден, првиот бакнеж, првиот секс.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 02 јануари 2018 02:49:00
Напишано од емилија