Сакате добар секс? Ова е рецептот!

Понекогаш добриот секс e како навистина тежок рецепт. Ние сакаме готвење, а секој добар готвач знае дека рецептот е квалитетен ако состојките се вкусни и начинот на готвење е правилен. 

img

Затоа секогаш бирајте одлични состојки. Ова е важно ако сакате да добиете вкусна вечера.

Спонтаност

Спонтаноста е патот до успех во секој дел од романсата, вклучувајќи ја и сексуалноста. Сексот, како и сè друго, може да стане рутина и монотон. Зачинете го малку со спонтаност.

Емоции

Луѓето можат да уживаат во сексот со лимитирана емоционална поврзаност, но за повеќето од нас длабоката емоционална поврзаност е неопходна за добар секс. Добриот секс е многу повеќе од допирање, стимулација и оргазми. Треба да се стимулираат и умот и телото.

Безбедни

Луѓето треба да се чувствуваат безбедни кога се со своите партнери. Ако направите вашиот партнер да се чувствува безбедно и удобно, тогаш сексот без сомнение ќе биде одличен.

Добро расположение

Ако вашите мисли летаат кон проблемите на работа или пак, вашите мисли се преокупирани со други работи и сте депресивни, нема да имате добар секс. Двајцата партнери треба да бидат расположени за секс и да ги насочат мислите целосно кон сексуалниот чин.

Слични интереси

Вие двајца треба да сакате слични работи, да сакате да пробате нови нешта, а впрочем да се надополнувате во истите.

Љубов

Сите знаеме дека сексот е подобар кога сме заљубени. Дали има потреба да зборуваме за ова повеќе?

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 28 декември 2017 04:37:00
Напишано од Вероника