Заради ова мажите бираат помлади жени , а жените постари мажи

 

Дали попрво би избрале помлад или постар патнер?

 

img

Резултатите од одредени истражувања зборуваат за тоа дека мажите своите патнерки ги бираат врз основа на изглед , а на жените и е поважен материјалниот статус  и положбата во општеството. Поаѓајќи од тоа  предноста за постарите мажи да имаат помлада патнерка е во моќта ,виталнста , продолжување на младоста , а за младата жена која е со постар маж да би финансиски сигурна и полесно да се афирмира на во општеството и кариерата.

Секако во обзир се зима и поголемото искуство кај постарите мажи што го убрзува сексуалниот разбој кај помладиот , Постарите мажи се професионално остварени и врз основа на искуството од претходните врски можат да и пружат екплузивно внимание а притоа да уживаат во искуството на подмладување.

Во тој случај мора да има приближување на животните фази во кои помладиот ги прескочува тие фази а постариот им се навраќа . Не би го занемариле и култот дека ова врска го подмладува постариот патне чија добивка е мускулесто тело и помалку брчки  што е потврда дека  е успешен витален и сеуште посакуван.

Тагови:

Врски Патнери

Facebook impact:

Објавено недела, 08 јануари 2017 04:48:00
Напишано од elenaM