Драган Николиќ Гаги: „Ме унаказија пред детето па ми честитаа дека го убив Аркан“

Драган Николиќ Гаги го продолжува сведочењето за убиството на Жељко Ражнатовиж Аркан.

img

. Тој вели дека откако пукале во него, морал итно да избега, а на 15. април 2003. година по криењето и животот во бегање, бил уапсен во спектакуларна акција.

- Слушам експлозија, станувам пред тригодишната ќерка. Гледам искршена влезна врата, сакам да ја заштитам ќерката. Ги видов Кобрите како влегуваат во станот. Ме унаказија пред детето. Гледам надвор пожарникари и Брза помош облечени како бездомници, сфатив дека има и полиција, бев опколен. Ме однесоа во полиција, а таму на командантот кој ме уапси му честитаа за убиството на Аркан, вели Гаги.

Претходно тој раскажа се за деталите за убиството на Аркан.

Facebook impact:

Објавено четврток, 14 септември 2017 11:24:00
Напишано од Виолета