Снежана Ѓуришиќ била прва придружничка на Мис Југославија

Снежаната Ѓуришиќ освоила титула прва придружничка на изборот за Мис Југославија кога имала само 17 години, а на изборот се пријавила по убедување на родителите.

img

-Со оглед на тоа дека имав само 17 години и дека бев член на „Белградска естрада“, договорот за моето учество на Мис го склучија моите родители и тогашниот директор Рaде Мумин. Морам да признаам дека тогаш воопшто не ме интересираше тоа, бидејќи музиката беше моја прва љубов. И покрај тоа, сѐ испадна многу убаво и пријатно, а јас побогата со едно искуство. Она што ќе ми остане во убаво сеќавање е запознавањето и дружењето со останатите учесничи, а особено ласкавата титула на прва придружничка која тогаш ја понесов. Имам две-три фотографии од тоа веме, но нема да ви ги покажам - рекла низ смеа пејачката.

Facebook impact:

Објавено вторник, 14 ноември 2017 04:19:00
Напишано од Вероника