Доколку имате вакви навлаки за перници веднаш фрлете ги!

Треба да внимавате каква постелнина користите, односно на каква перница спиете. Менувајте ги и прете ги редовно, а еве кои треба да ги избегнувате: 

img

Избегнувајте синтетички навлаки за перници затоа што се груби за кожата. Памукот е добар материјал, но за гардероба.

Најдобро би било да користите свилени навлаки за перници. Тие најдобро влијаат врз кожата на лицето и не ја задржуваат влагата.

Како што рековме, треба често да се менуваат и да се перат. Имајте на ум дека и на нив се собира прашина, бактерии и останати „непосакувани гости“. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 23 јануари 2018 04:33:00
Напишано од Виолета