Го јаде само ова и никогаш не се разболел!

Пакистанецот Мехмуд веќе 25 години јаде лисја и гранки од дрвја, и од тогаш никогаш не се разболел.

img

Силниот седокос човек со магарето застанува до некое дрво, откорнува гранче со лисја и, едно по едно почнува да ги голта, истовремено слатко грицкајќи си од гранката… Тој ја започнал својата „козја диета“ кога пред 25 години останал без работа и немал пари за нормална храна.

Денес, Мехмуд има работа и доволно пари, но и натаму ја продолжува таа своја пракса, оти, како што самиот тврди, оттогаш не се разболел.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 17 јули 2017 03:17:00
Напишано од Виолета