Како да отстраните поткожно влакно?!

Основното правило кај враснатите влакненца е да не пробувате да ги отстраните со нокти.

img

Основното правило кај враснатите влакненца е да не пробувате да ги отстраните со нокти.

Направете пилнг на делот каде е враснато влакненцето, па премачкајте го со алкохол или некаков антибактериски производ за акни.

Потоа потребна ви е топла облога. Неколку минути држете ја притисната на местото каде имате враснато влакненце, бидејќи на тој начин ќе ја намалите болката. Користете пинцета која предходно сте ја дезинфицирале.

Откако ќе го одстраните влакненцето дезинфицирајте го местото со средство кое не содржи алкохол и потоа нанесете крема која ќе ја смири кожата. За таа цел добра е маста од невен или алое.

Прекријте го местото со мал завој или фластер за да го заштитите од инфекции.

Извор: Lady.mk

Тагови:

Facebook impact:

Објавено сабота, 31 август 2013 02:05:00
Напишано од Елена