Биткоинот отиде над психолошката граница од 5000 долари

Биткоинот расне со досега невидено темпо. Само во последните 24 часа порасна за неверојатни 10.4 проценти. Во моментов на пишување на текстот неговата цена на берза е 5328 долари или 4461 во евра.

img
ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ ДА ПРОЧИТАТЕ

Биткоинот расне со досега невидено темпо. Само во последните 24 часа порасна за неверојатни 10.4 проценти. Во моментов на пишување на текстот неговата цена на берза е 5328 долари или 4461 во евра.

Многумина сметаа дека бариерата од 5000 долари е ненадминлива за Биткоинот и дека нема во догледно време да успее да ја надмине. Но реалноста се покажа поинаква. Веќе два дена Биткоинот незадржливо расне и се очекува за мошне кратко време да ја помине и границата од 6000 долари по токен. 

Во поврзани текстови можете да прочитате на оваа тема текст „Што е Биткоин“ доколку сакате да се запознаете подетално со овој феномен. Ние и во иднина ќе ја пратиме берзата и најновите случувања и за нашата читателска публика ќе го донесуваме најинтересното. 

Наскоро кај нас ќе читате и за Етериумот. Дали сте чуле досега за него? Ќе објасниме и други стручни термини бидејки вие тоа од нас го барате.

За повеќе следете ја и нашата фејсбук страница со над 206.000 фанови

https://www.facebook.com/Puls24.mk/

Facebook impact:

Објавено четврток, 12 октомври 2017 10:00:00
Напишано од леонардо


Последни вести