Детскиот фестивал „Поточиња“ објавува аудиција за нови членови

Детскиот фестивал „Поточиња“ за прв пат се појави на македонската сцена во 2004 година. Со своите песнички и радоста која ја носеа за брзо време ги освои срцата на најмалите љубители на музиката. „Поточиња“ редовно се одржува секоја година и со секој настап ја најавува пролетта. Овој фестивал им овозможува на сите дечиња, преку песничките да зачекорат во светот на бајките, сказните, училиштето, здравите навики, природата и екологијата.

img

Започнуваат подготовките за 15то јубилејното роденденско издание на детскиот фестивал „Поточиња“, кое ќе се одржи наредната пролет. За таа цел, објавена е аудиција за нови членови кои ќе земат учество на претстојните „Поточиња 2018“.

Термините за аудицијата се: 18 – 20 септември 2017, градинка „Срничка“ (објект Бамби) нас. Аеродром, 18:00 – 19:00 часот и 21 и 22 септември 2017, ООУ „Владо Тасевски“ нас. Козле 18:00 – 19:00 часот.

Аудицијата е за деца на возраст од 5 до 12 години, а за повеќе сите заинтересирани може да се обратат на [email protected] и телефонскиот број 072 210 660.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 14 септември 2017 01:49:00
Напишано од Виолета


Последни вести