Филип Петровски: Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици

Браќа и сестри Македонци,
Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици.
Ние сме горда нација и затоа и ги подигнавме овие спомен обележја.
Нашата душа не можат да ни ја бутнат, иако пробуваат со остранувањето на спомениците да не повредат и душевно и така ранети и повредени да немаме сила да се бориме во пресрет на менувањето на името.

img

Браќа и сестри Македонци,
Нашата душа, гордост и патриотизам се поголеми од сите споменици.
Ние сме горда нација и затоа и ги подигнавме овие спомен обележја.
Нашата душа не можат да ни ја бутнат, иако пробуваат со остранувањето на спомениците да не повредат и душевно и така ранети и повредени да немаме сила да се бориме во пресрет на менувањето на името.
Хунтата секогаш кога е на власт, со шокови и влевање страв ги менува симболите.
Се сеќавате на неколку дена после атентатот на Глигоров го променија нашето вековно знаме.
Се сеќавате на гостиварските настани и настаните во Речица кога девалвираше денарот, и кога економијата беше во пропаст.
Хунтата и денес продолжува со исти методи.
Споменикот на Ќосето беше тргнат во моментот кога беше актуелна темата за злосторствата над девојчињата во Домот без родители и во моментот кога Заев најави дека прифаќа географска одрединица.
Почитувани,
Овие методи ќе продолжат се со цел да не скршат.
Палатата на Мицко е премногу слаба, бледа и очајна да се спротистави на оваа хајка.
Затоа, сите, не чекајте никој да ве организира, бидејќи во вас живее душата на Ќосето и на сите револуционери.
Вас никој не може да ве исплаши.
Кренете го гласот, протестирајте, пишувајте, негодувајте.
Ние сме Македонци, сме поминале и турско, и српско, сме поминале и балистичко, комунистичко, ќе поминеме и хунта и удбашко.
Сплотени во идејата за Македонија.
Кога ќе се врати ВМРО (не ова инсталираното) ќе го вратиме секој споменик на своето место, ќе размислиме и да ги зголемиме и димензиите...
Ќе поставиме и нови, на оние херои од 2001, на оние од Диво Насеље, но и на оние кои се жртви на хунтата, како на пример на Дурло, Владо, Јане Ченто и сите други кои легнаа во зандани за одбрана на унитарна Македонија на 27 април 2017.
Да живее Македонија,
Нема да не скршат,
Борбата продолжува ако треба и засекогаш.

Facebook impact:

Објавено недела, 25 февруари 2018 06:00:00
Напишано од леонардо


Последни вести