Хуманитарна промоција на поетската книга „Јас без сенка“ од Теодор Богоевски

Под мотото „Заедно до целта – да му помогнеме на Тео Богоевски да го оствари
својот сон!“ – во среда (13.9.), во 21 ч., во Кантина (Дебар Маало) ќе се одржи
хуманитарна промоција на првата поетска книга на Теодор Богоевски насловена „Јас без сенка“.

img

Издавањето на оваа книга го помогна Издавачки центар ТРИ, а сите средства
собрани од продажбата ќе одат во прилог на хуманитарната акција за купување на
потребната количка што ќе му овозможи на Тео осамостојување и поголема слобода на движење по кои долго копнее.
Тео Богоевски е амбициозен студент на Правниот факултет. Храбар човек кој отворено зборува за својот хендикеп. Младич кој не може со полни раце да заграби од животот и да го направи следниот чекор без туѓа помош. Поетска душа која промислува за љубовта и пријателството, за отуѓеноста на луѓето, за животот погледнат од инвалидска количка...
Проникнете во неговиот мал свет и неговата голема душа – и направете добро дело!

Facebook impact:

Објавено понеделник, 11 септември 2017 05:21:00
Напишано од Виолета


Последни вести