Нема да дозволиме никаков притисок и уцени врз Еѓипќаните за време на изборите

НВО КОАЛИЦИЈАТА НА ЕГИПКАНИТЕ, ке ги искористи сите правни механизми, воспоставени партнерски односи со сите релевантни организации, чија главна цел е да се заштитат граганите кои припагаат на ранливите категории, како што се и Египканите во Р.Македонија, соработка со Народниот правобранител, мисијата на ОБСЕ, и сите надлежни институции, а се со цел да не се врши никаков притисок врз мојот народ-Египканите.

 

 

img

Ке се фокусираме и на моментумот на евентуален поткуп на гласови, дело што е казниво со закон и опфатено со Кривичниот законик во Р.Македонија. Нашата цел е да имаме фер, демократски и избори без никакви инциденти.Сакаме, избирачкото право да не биде загрозено на ниту еден граганин на Р.Македонија, а самиот денм на изборите да биде  празник на Демократијата во Р.Македонија. Многу, изборни циклуси , имавме случаеви, кои беа и јавно обзнанети, дека има поткуп на гласови, со кои се наруѓуваше достоинството на гласачот, а целна грушпа беа лицата со загрозен соцуијален статус.Тоа, едноставно мора да запре. Како, држва која претендира  кон влез во ЕУ И НАТО, мора да ги прифатиме и на дело, реализираме демократските начела и принципи.Имајки го, во предвид  фактот, дека египканите во Охрид, Ресен, Струга, КИчево и на други места, играат ,,решавачка улога,, свесни сме  за евентуалниот притисок врз нив, но како што наведовме, секој притисок, во било која форма, благовремено ке биде процесуирана, согласно позитивните прописи во Р.Македонија, изстакна лидерот на НВО КОАЛИЦИЈАТА НА ЕГИПКАНИТЕ, Дипл.правник Демир Далип.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 12 септември 2017 02:54:00
Напишано од Виолета


Последни вести