„НОЌНИОТ ЛОВЕЦ“ ГИ РАЗБИВА ТЕРОРИСТИТЕ НА ИСИС: Ретка снимка од руските МИ-28Х и МИ-35 во акција!

Руските борбени хеликоптери МИ-29Х („Ноќен ловец“) и МИ-35 ги бомбардираа терористите на ИСИС во Сирија кои владините сили ги опколија во областа на наоѓалиштето Шаер. На снимките може да се види како кон поизициите на терористите се упатува МИ-35 кој врз целите лансира проектили

 

img

Потоа во напад преоѓа сириската пешадија, која наидува на жесток оган од противникот. Над главите на војниците прелетува МИ-28 „Ноќен ловец“ кој изведува нов напад.

По огнената поддршка на „Ноќниот ловец“ одредите на сириската армија успеаа да се пробијат кон позициите кои терористите ги држеа од летото 2014 година.

 

Facebook impact:

Објавено недела, 03 септември 2017 03:04:00
Напишано од емилија


Последни вести