Власта без усул ги лаже вработените во Државен архив

Едно од првите ветувања кое на вработените го дал Ведето Петров, по неговото "уфрлување" во архивот беше дека ќе го пресели архивот назад во старите и руинирани простории. За да бидеме фер ова и не беше негов план, туку обид на комуњарите и удбашите од ДАРМ да си одат од најубавата зграда од проетот СКОПЈЕ 2014.

img

Имено, кај нив постои органска омраза кон се што асоцира на национално, самостојно, историски поврзано... па затоа овие апатриди на чело со директорот во сенка Сашо ( за кој има подоста да се прикажува, но во некоја наредна прилика) го искористија моментот на незнаење и на ведето ова му го претставија како "многу битна" активност и проект. Лесно е кога ке најдеш неупатен човек и ќе го влечеш за нос.

И ведето Петров наседнал. Деновиве иницијативата отишла пред Влада. Каде што добиле ладен туш од Обвинителството кое ги запрашало дали мислат дека имотот на државата е нивен лично па можат да си прават екскурзии од типот "како мали џокица го замислува светот"...

Така со дебакл заврши овој обид. А според наши информации друг дебакл ќе нема од проста причина што ништо веќе 3 месеци не се работи во архивот. Жално.

Facebook impact:

Објавено понеделник, 11 септември 2017 11:50:00
Напишано од Виолета


Последни вести