Ако можевме да ја заштитиме Европа од eмигрантите, можеме и Македонија од предавниците

По објавувањето на резултатите од предвремените парламентарни избори во Македонија на кои победата ја однесе ВМРО-ДПМНЕ, партијата, чијашто политика не беше во согласност со пропуштање на емигрантите низ балканската маршрута, почнаа да пристигнуваат и честитки за новата влада во Македонија.

img

Со честитките, селективно, први се јавија тие што уште во предизборието ѝ даваа поддршка на ВМРО-ДПМНЕ. Од земјите-членки на ЕУ, очекувано, први се јавија Австрија и Унгарија, државите што се први на удар од емигрантската криза по нашиов бедем на јужна граница. Од Балканот прва се јави Србија, државата, чијашто јужна граница би била под директен напад доколку Македонците на југ попуштат со бедемот и сѐ така со ред, еднаподруга, како домино, каков што би бил и ефектот доколку ВМРО-ДПМНЕ не е на власт.

Од Западна Европа, пак, очекувано, се јавија десничарските партии, кои жестоко се противат на пропуштањето емигранти од Блискиот Исток, десничарите што ги засега прашањето „што ќе биде со мојата држава?“ тие честитаа за победата на сестринската партија, која, пак, покрај идеологијата, со својата политика им го чува и интересот, а држава се гради со работење за државниот интерес, наспроти за туѓиот, како што работи македонската левица, ако воопшто може да се нарече македонска.

Но имаше и такви што не само што не честитаа, туку еве ги, сѐ уште притискаат да се анулира победата на ВМРО-ДПМНЕ. Не честитаа евробирократи на кои поимот држава не им значи ништо, евробирократи што работат на тастер и против своите поранешни татковини од кои се откажале, не честитаа европските левичари, не честита Бејли, кој си ги одбројува деновите додека да биде отповикан од должноста.

Во моментов кога го пишувам ова, македонскиот народ се организира и се собира да излезе на улица, да си ја одбрани државата, да го спречи разнебитувањето на сопствената држава, која ја доби со многу жртви низ историјата. Со македонскиот народ ќе излезам и јас, и сите други што сакаат да опстане нашата држава бидејќи немаме друга, а тешко дека ќе бидеме кираџии. Ќе излеземе да ги испратиме во историјата сите тие што ѝ посакуваат смрт на државата, да ја испратиме во историјата ваквата македонска левица, која преку своите медиуми соопштува дека ќе навива за смртта на Македонија. Уште не им кажале дека ќе немаат за кого да навиваат, тоа, можеби, ќе го дознаат денеска, откако народот ќе расчисти со сите што ѝ посакуваат смрт на оваа земја.

Facebook impact:

Објавено вторник, 20 декември 2016 07:04:00
Напишано од Ирина


Последни вести

img

СВЕТСКИОТ ГОТВАЧКИ ВРВ ЌЕ СЕ НАТПРЕВАРУВА ВО СТРУМИЦА

Шеесетина врвни Master Chef судии и околу тристотина натпреварувачи и гости од цел свет, од утре ќе го отворат Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017. И по обемот и по квалитетот на имињата кои што нешто значат во светот на гастрономијата, овој настан е најголемиот кога било одржан кулинарски натпревар не само во нашата земја, туку и во поширокиот регион. Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017, ќе се одвива од 24 до 28 октомври во Струмица, а домаќин ќе биде Хотелот Вила Парк. Големиот настан кој што е влезен во календарот на глобалните случувања од ваков тип, е во организација на Асоцијацијата на готвачи и шефови на кујни од Македонија - ГастроМак, со логистичка поддршка од WACS – World Association of Chefs Societies, Светската организација на шефови на кујни, асоцијација која што ги обединува националните кулинарски здруженија од преку 150 држави во светот. 

img

Прилеп го одбележа државниот празник 23- ти Октомври

Годинава државниот празник 23 –ти Октомври Прилеп го одбележа скромно со положување на цвеќе на личностите кои го дале својот . По повод одбележувањето на државниот празник 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, делегација од локалната самоуправа на општина Прилеп и претставници од  политичката партија на ВМРО ДПМНЕ и Коалцијата положија свежо цвеќе пред споменикот на: Методија Андонов – Ченто, Пере Тошев и  Ѓорче Петров, а една делегација се поклони и положи цвеќе на гробовите на Пере Тошев, кој се наоѓа во црквата Св.Благовештение и на гробот на  Методија Патчев, во Кадино село. При оваа пригода градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески го истакна знaчењето на овој празник за македонскиот народ и ја потенцира важноста од зачувувањето на интегритетот и суверенитетот на Р. Македонија.