КОЛАПС: СДСМ ја занемари програмата во ловот по албански гласови!

Освен што програмата на СДСМ се состои од ветување проекти кои веќе се реализираат од страна на владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ, се чини дека неорганизираноста повторно ќе пресуди кој ќе победи на претстојните предвремени парламентарни избори кои ќе се одржат на 11 декември.

img

По официјалното започнување на предизборната кампања, партиите се впуштија во лов по гласови. Едни на чесен, други на нечесен начин.

Ракавиците се извадени и во борбата за мнозинство во Собранието на РМ се покажаа лицата на политичарите.

Наспроти тоа, се промовираат програми и мерки со кои ќе се олесни животот на граѓаните. Но, тука се открива една лоша навика и слободно може да се рече, главна црта со која се отсликува вистинското лице на една партија.

Капацитетите на СДСМ да смислат програма која е сосема поразлична од онаа на ВМРО-ДПМНЕ и нивните актуелни проекти, се покажаа дека се на чекор пред колапс.

Имено, програмата за живот на СДСМ очигледно е изгубена поради големоалбанската магла која оваа партија во изминатиот период ја постели како на својот сајт, така и врз Македонија.

Ова е доволен показател дека ако една партија нема способност да организира сајт, како ли ќе организира и води држава со украдени проекти?

Освен федерализација, која е реалната програма на СДСМ?

Facebook impact:

Објавено вторник, 22 ноември 2016 10:24:00
Напишано од Ирина


Последни вести