Најпознатите продавачи на магла на Балканот го испразнија џебот на Заев

Агенцијата „Раскин и Хант“ се занимава со стратегиско планирање и со активности поврзани со односи за јавност. Нејзини сопственици се Миљан Шчекиќ и Иван Бендер, кои ја отвориле во 2009.

img

Имаат подрачни канцеларии во Мостар, Цетиње и Загреб, додека централата се наоѓа во близина на РТС, во Белград.

Шчекиќ и Бендер тврдат дека досега воделе пет победнички политички кампањи. Практично добивале по една кампања годишно, што ги прави успешни.

Импресивните резултати секако им привлекуваат нови клиенти кои се желни да дојдат на власт.

Белградски „Нин“ откри дека пресвртот на српските напредњаци (СНС), кои сега ги имаат и владата (премиерот Александар Вучиќ) и местото претседател на државата (Томислав Николиќ), во 2012 година се резултат на кампањата која им е дадена од „Раскин и Хант“.

Претходно оваа компанија била дел од тимот на Тадиќ, а на последните избори се најде на спротивната страна.

Компанијата секогаш е дискретна за цената за која работи, освен што Вучиќ рече дека им требале два милиони евра за изборна победа.

Истите работат против српските интереси во Република Српска и против актуелниот претседател Милорад Додик, чии аспирации за заштита на Србите и нивните права, станаа трн во око за спонзорите на „Раскин и Хант“.

Истите луѓе имале своја улога и во посетата на Заев на Израел и неговите „бомби“ со кои ја разбрани јавноста и по кои земјата две години ја држи во заложништво со манипулации.

Непознато е колку пари Заев дава за советите со оглед на тоа што парите ги троши без остварени резултати и до кога невладините на Сорос ќе ги толерираат неговите неуспеси кои скапо чинат.

Facebook impact:

Објавено сабота, 26 ноември 2016 01:01:00
Напишано од Ирина


Последни вести