ТВИТ НА ДЕНОТ: Индуктивен заклучок за #Проливер и СДСМ

Во обид да се разберат партиските, пардон... непартиските и „фер“ заклучоците на Оливер Спасовски како дел од МВР, треба да се направи прецизна калкулација.

img

Јавноста добро се запозна незаконските унапредувања на партиските одработувачи на СДСМ, чии плати и позиции астрономски скокнаа по неговото доаѓање на позицијата министер за внатрешни работи.

Неговото правдање пред јавноста беше дека тие луѓе ги заслужиле унапредувањата и зголемувањето на платите, но таа заслуга беше поради црвената роза што ја носат во срцето.

Доколку секоја департизација во МВР оди според овој терк, тогаш како ли ќе биде во останатите сфери ако по чудо дојде СДСМ на власт?

Во продолжение може да прочитате еден интересен индуктивен заклучок на оваа тема во денешниот „Твит на денот“:

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 11 април 2016 04:59:00
Напишано од Ирина


Последни вести