Твитер стрип: „Ееее Стево, мрзни сега со овциве по улици“

Вчерашниот протест на СДСМ, освен за блокирање на улиците, служеше и за промоција на можно сценарио за државата доколку оваа партија дојде на власт.

img

На едно место се најдоа главните актери за политичката криза во земјава, гордо парадирајќи по влажните улици и барајќи уште едно решение за личен дебакл.

Од аболицирани криминалци, преку луѓе со неостварени функции, па сѐ до арогантни ликови за кои народот е неписмен, вчера се одвиваше парада на антагонистите на македонската политичка сцена.

Како и по обичај, ова не помина незабележано на социјалните мрежи. Секако, Твитер повторно беше центар на вниманието, бидејќи голем дел од корисниците се исмеваа на неуспешниот обид за уништување на голем македонски празник, чија провокација се испра со паднатиот дожд.

Дефинитивно беше оригинален стрипот на Пази Леџа, кој духовито ја долови вчерашната атмосфера на скопските улици и ги „разголе“ мислите на постмодернистичките „револуционери“.

Уживајте!

Facebook impact:

Објавено среда, 12 октомври 2016 12:36:00
Напишано од Ирина


Последни вести