Погледнете ја одлуката на најблиските за десетгодишнината од смртта на Тоше

Десет години без нашиот Тоше. Сега сите кои го сакаат имаат прилика да ги слушнат неговите најнови песни. 

img

Тоше Проески беше еден од најпопуларните пејачи на Балканот, а неговата трагедија ја зави цела Македонија во црно, а и целиот Балкан. Поп пејачот имаше големи планови за интернационална кариера, за тоа сведочи и неговиот постхумен албум на анлглиски јазик “The Hardest Thing”, но сето тоа заврши откако се случи сообраќајната несреќа кај Нова Градишка. 

Сега, по десет години од неговата смрт, сите кои го сакаат имаат прилика да ги слушнат неговите најнови песни. 

Фонадацијата која го носи неговото име, најавува нов албум на англиски јазик на кој се работи во полна пареа во студиото на продуцентот Енди Рајт во Лондон. 

Албумот ќе се вика  “Secret Place” ( Тајно место), а исто така се најавува и голем концерт под името „Деценија без Тоше“ кој ќе биде поддржан од страна на Министерството за култура. 

Тагови:

Тоше Проески

Facebook impact:

Објавено сабота, 28 јануари 2017 11:54:00
Напишано од Емилија