Активности во снежни услови

Во изминатите денови на територијата на општина Гази Баба фирмите задолжени за зимско одржување интензивно интервенираат на терен со својата механизација за расчистување на теренот.

img

Во изминатите денови на територијата на општина Гази Баба фирмите задолжени за зимско одржување интензивно интервенираат на терен со својата механизација за расчистување на теренот.

Приоритет имаат улиците по кои се движат возила за јавен превоз и угорните улици во н. Железара и н. Ченто. Исто така постојано се интервенира и во сите населени места, Стајковци, Брњарци, Страчинци, Црешево, Виниче, Смилковци, Булачани и Раштак.

Досега се фрлени 130 тони сол и ризла.

Тагови:

снег мраз

Facebook impact:

Објавено вторник, 10 јануари 2017 02:20:00
Напишано од Емилија