Фондацијата Македонско наследство „Тодор Александров“ Ресен на ООУ „Ѓорче Петров“- Скопје, му донираше 250 пакети со училиштен прибор.

Училишниот прибор ќе биде поделен на учениците од социјално ранливите категории. Исто така сакаме да истакнеме дека Фондацијата преку извршниот директор Доц.Др. Никола Митровиќ Бабе и училиштето преку директорот Зоран Бошкоски потпишаа и Меморандум за понатамошна соработка.

img


Фондацијата македонско наследство "Тодор Александров" ќе продолжи да практикува ваков вид на донација низ територијата на Р. Македонија во различни временски интервали со што се истакнува значајноста на образовниот циклус на секој ученик.

 

Facebook impact:

Објавено вторник, 12 септември 2017 02:22:00
Напишано од Виолета