Град Скопје го објави јавниот повик: Еве како до субвенции за велосипед

Град Скопје го објави Јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди за 2017 година.

img

-Град Скопје, со цел да ги стимулира граѓаните за користење на велосипеди, ќе им обезбеди поврат на дел од потрошените средства, за набавка на велосипед од денот на објавување на овој јавен повик, се до исцрпување на буџетот наменет за таа намена, но не подоцна од 31.12.2017 година. Јавниот повик ќе биде реализиран по принципот „прв дојден прв услужен“. Средствата што ќе ги надоместува Град Скопје се во износ од 50% од цената на велосипедот, но не повеќе од 4.000 денари, нето износ, по лице, стои во јавниот повик.

Сите детали за тоа како да аплицирате за субвенции може да ги најдете ТУКА.

Facebook impact:

Објавено сабота, 13 мај 2017 12:41:00
Напишано од sasho