Осветување на црквата Св. Архангел Гаврил

Осветување на црквата Св. Архангел Гаврил

img

Денес  21.11.2017 год. на верскиот празник Св. Архангел Михаил, градоначалникот Борис Георгиевски присуствуваше на осветувањето на на црквата Св. Архангел Гаврил, која се наоѓа во  паркот „Борис Трајковски“ во н. Ченто.

Во присуство на голем број на граѓани, осветувањето го направи Архиепископот Охридски и Македонски Г Г Стефан.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 21 ноември 2017 03:40:00
Напишано од Виолета