Помош за семејствата од социјално- ранлива категорија

Во пресрет на Божиќните празници вработените од  Општина Чешиново-Облешево и градоначалникот Костадин Личков  денес поделија  пакети со прехрамбени продукти и други  основни  намирници на лицата од социјална-ранлива категорија. Тоа се лица на кои оваа помош им е добредојдена во овој празничен период. 

img

Со овој хуман гест се подигнува и јавната свест за грижа кон оваа група на граѓани. Општина Чешиново-Облешево и натаму ќе организира акции за помош и ќе им излегува во пресрет на овие семејства.

 

Facebook impact:

Објавено сабота, 07 јануари 2017 03:32:00
Напишано од виолета