ВМРО-ДПМНЕ осудува говор на омраза и повици за насилство

Споделувајќи ја загриженоста на Европската комисија, ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение јавно прашува кој и како им се заканувал на меѓународните преставници во Република Македонија и да се посочи конкретен пример за тоа.

img

– ВМРО-ДПМНЕ осудува говор на омраза и повици за насилство, и тоа треба да го направат и сите останати политички чинители. Споделувајќи ги демократските вредности очекуваме допрецизирање и појаснување за таквите наводи со цел надлежните институциите поефикасно да превенираат такви случаи, се наведува во соопштението од Центарот за комуникации на партијата.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 22 декември 2016 06:57:00
Напишано од Елена