27 години ЖИВОТ во Куманово!

Еве да го земеме Куманово за пример. Таму 27 години непрекинато владее животот. Верувале или не никој нема умрено, а и тие неколку се вратија у живот. 

img

Во целост ви го пренесуваме статусот на Тони Михајловски

Ако си глуп да умреш при толко живот” е мотото на секој жител. Чист воздух има толку многу што им извезуваме у Берово. Нивниот бил редок.

Соживот за пример. На пример, тачно се знае каде е границата. Порано беше до болницу, с’га е до Дом на Културу.

Слобода на секој чекор. Толку е слободно што затворот е претворен во музеј, читални и интернет кафе.

Плата од 2000 евра.

Додуше малце се патува до работа, ама па со добра книга ене кај е Авганистан.

Канализација нема кај нема, а и асфалт нема кај нема. Нема, верувале или не.

Градоначалник редовно вози точак, посебно к’д е трезан, а град е толко чист што граѓани се собував к’д искачав на улицу.

Да не збору џабе. Ене куде е. Седните у авто и отидите да се уверите.

Куманово е доказ. Доказ цврст како небото дека кога се сака и се знае, се може.

Да ја направиме цела Македонија - Куманово? 

п.с. Ќе ја направиме :)

Facebook impact:

Објавено четврток, 19 октомври 2017 04:36:00
Напишано од леонардо