Богоевски нема да гласа за владата на Заев

Гости во дебатната емисија „Само вистина“ во Дневникот на „Канал 5“ вчера беа Богдан Илиевски, еден од организаторите на Граѓанското движење за заедничка Македонија, и Павле Богоевски, пратеник од СДС, еден од организаторите на „Шарената револуција“.

img

На постојаното инсистирање на Богоевски дека не го признава легитимитетот на претседателот Ѓорге Иванов, Илиевски возврати со прашањето дали ќе гласа за валадата која ќе биде составена со мандат доделен од нелегитимен претседател.

Илиевски: Дали сметаш дека Ѓорге Иванов е нелегитимен претседател на Република Македонија?

Богоевски: Да.

Илиевски: Дали ќе гласаш за владата на која ѝ е доделен мандат од претседателот кој не е легитимен за тебе?

Богоевски: Не.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 19 мај 2017 08:44:00
Напишано од g0sh3