Нов закон за приватните агенции за вработување

Нов закон за приватните агенции за вработување 

img

Министерството за труд и социјална политика го изработи текстот на законот за приватни агенции за вработување. 

Сега, наместо два закона се нуди еден, со цел единствено регулирање на приватните агенции за вработување и надминување на постојните проблеми при имплементацијата на законите.

Целта е и заштита на вработените. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 12 јануари 2018 04:38:00
Напишано од Виолета