Одложени измените на Законот за референдум

Министерството за правда  во ново корегирано соопштение попладнево информира дека се одложени предложените измени на Законот за референдум. 

img

Потенцираат дека со измените не се менува суштината на законот, туку станува збор за усогласување на термини со други закони. Наведоа дека Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните е донесен во септември 2005 година, a Изборниот Законик во март 2006 година. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 23 јануари 2018 03:35:00
Напишано од Виолета