Петровски: Што сакате да ви кажам за Грција?

Директорот на Државниот Архив на Република Македонија, Филип  Петровски  гостуваше во  емисијата Топ тема  на Телма телевизија.

img

Меѓу  останатото, тема на разговорот беше  политичките односи помеѓу Грција и Македонија.

„Што  сакате да ви кажам сега? Мислите дека Грција е пријател на Македонија? Дека ни се пријатели? Што не не држат  надвор од НАТО и Еу? Што ни го уништува идентитетот?  Што не ни го признава името ?  Што  ни го смени знамето со сила? Што  сакате да ви кажам, нешто ново за Грација?  Има ли  Грција  нов став со новата влада на Ципрас? Нема.“, изјави Петровски  во врска со политичкиот однос на Грција и Македонија.

Се вчитува прикажувачот на видео...

Facebook impact:

Објавено среда, 11 јануари 2017 04:59:00
Напишано од Виолета