Повторно намалување на цените на нафтата

Цените на нафтата паднаа во петок на меѓународните пазари под влијание на знаците дека пазарот е обилно снабден со сурова нафта и покрај обидите на ОПЕК и другите големи производители да го ограничат производството.

img

На пазарот во Лондон цената на барелот околу пладне беше во минус 60 центи во однос на претходното затворање и изнесуваше 51,61 УСД.

На американскиот пазар цената била во минус 55 центи изнесувала 48,52 УСД.

Facebook impact:

Објавено петок, 19 мај 2017 05:21:00
Напишано од sasho