СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Поцков, Мухиќ и Костов гласаше ЗА неуставниот закон за двојазична држава

Неуставниот закон за двојазичност на цела територија на Република Македонија, СДСМ го протурка на Комисијата за политички систем, откако пратениците на владејачката партија гласаа ЗА.

img

Пратениците на СДСМ гласаа ЗА,  пратениците на ВМРО-ДПМНЕ против на гласањето за Законот за двојазичност на Комисијата за политички систем. СДСМ на чело со Локвенец, Китев, Поцков, Мухиќ и Костов гласаа ЗА законот за двојазична држава.

Хари Локвенец (СДСМ Прилеп) ЗА

Соња Мираковска (НСДП) ЗА

 

Бетиан Китев (СДСМ Кавадарци) ЗА

Сашо Поцков (СДСМ Гевгелија) ЗА

Ферид Мухиќ (СДСМ Скопје) ЗА

Сашко Костов (СДСМ Кочани) ЗА

Африм Гаши (БЕСА) ЗА

 

Весел Мемеди (Алијанса) ЗА

Реџо Исмаили (ДУИ) ЗА

Против неуставниот Законот за двојазичност гласаа пратениците на ВМРО-ДПМНЕ: Антонио Милошоски, Зоран Илијоски, Нола Исмајлоска Старова, Ане Лашкоска, Панчо Минов, Наде Ципушева.

Facebook impact:

Објавено четврток, 14 септември 2017 08:28:00
Напишано од Виолета