Грешки кои можат да ја уништат вашата кариера

Некои луѓе прават грешки и пред да ја започнат својата кариера, додека другите кога ќе ја започнат. Во секој случај, луѓето не се свесни дека одредени грешки може да ја упропастат нивната целосна кариера.

img

1. Грешки во биографијата

Ова е една од работите кои можат да ги намалат шансите за добра работа. Она што го бараат работодавците е добро напишана биографија без грешки, особено граматички.

2. Лажни дипломи

Ниту еден работодавач не сака да вработи некој кој има лажна диплома или некој кој поднел лажни документи и препораки.

3. Податоци на социјалните мрежи

Вашиот профил на Фејсбук може негативно да влијае на вашата работа. Статусите и сликите треба да ги видат вашите пријатели, но не и вашите предпоставени. На нивна ослоба вашиот работодавач може да извлече погрешни заклучоци за вас.

4. Озборување

Озборувањето на работа може да ви го уништи угледот помеѓу колегите. Немојте да бидете личност која пренесува разни тајни и информации.

Објавено вторник, 12 ноември 2013 11:25:00
Напишано од Елена