Русите предвидуваат: Професијата новинар ќе исчезне за 10 години

Во истражувањето правено од страна на 2000 стручни лица е наведено дека во иднина ке се појават нови професии 

img

Според едно истражување на стручна школа во Русија до 2020 година многу од професиите ке исчезнат. Тие се сигурни дека професиите книжар,поштар и кројач ке ги снема за 6 години а меѓу професиите кои предвидуваат дека ќе ги нема во следниве 10 години се и портир, копирајтер, лектор и архивар.Според нив во подалечна иднина ке исчезнат и новинарите, рударите, правните советнци, дипломираните фармацевти, како и сообраќајните инспектори.

Повеќе на: vrabotuvanje.com.mk

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 18 септември 2013 02:45:00
Напишано од Елена