Ампутирани двете нозе на фудбалерот Фолман

Состојбата на Фолман и натаму е критична.

img

Голманот на бразилската екипа, Чапекоенсе Џексон Фолман, иако ја преживеа авионската несреќа, остана без двете нозе поради сериозноста на неговата ситуација.

„Минимални се шансите да преживеете авионска несреќа. Мораме да му се заблагодариме на Бога што нашиот син е жив. Ампутирани му нозете, ова е агонија, која мислам дека никогаш нема да помине“, изјави за бразилските медиуми таткото на Фолман, Паул.

Состојбата на Фолман и натаму е критична.

Facebook impact:

Објавено среда, 30 ноември 2016 11:05:00
Напишано од виолета


Последни вести