Фамилијата е во шок : Тоа што му го направија на Шумахер е безчувствително , бедно и сурово !

Семејството на Михаил Шумахер издвојува по пола милион евра месечно за неговото лечење а овие денови пак добија лоша вест.

img

Познатиот швајцарски проиводител на саати и германскиот производител на столарија одлучиле да престанат да бидат спонзори на Шумахер иако соработуваат повеќе од 10 годинии.

 Шумахер на 29.11.2013 тешко се  доби тешка повреда на главата . Славниот возач  веднаш е опериран во Болница во Греноблу а после шест месеци поминал во кома, Оздравувањето го продолжил во Лозана  а во Септември 2014 е префрлен на кучна нега  во швајцарската Гланда.

 Семејството на Шумахер го дистанцирало за да се опоравува во мир , на неговото лечење досега се потрошени 16 милиони евра и има најдобра можна нега.

 И порано негови спонзори се откажувале а германските весници објавија дека се откажале уште два бидејќи немале корист од нив.Некои други не се откажале но ги намалиле уплатите.

 Во текот на Шумахер  во текот на кариерата заработил стотина милиони евра но неговата сопруга во последните години  продала дел од имотот за да ги покрие тршоците за лечење.

 

Facebook impact:

Објавено недела, 15 јануари 2017 02:42:00
Напишано од elenaM


Последни вести