Секоја чест: Белорусинка го напушти подиумското место поради...

Белоруската атлетичарка Виолета Скварцова во знак на протест поради погрешно интонирана химна, ја напушти церемонијата на доделувањето медали на Европското првенство до 20 годни, кое се одржува во италијанскиот град Гросето.

img

Младата атлетичарка победи во трискок на ова Европско првенство, но за време на доделувањето на медалите, доживеа непријатност. Наместо химната на Белорусија, организаторот ја интонираше химната на Босна и Херцеговина, поради што атлетичарката одлучи да се симне од победничкиот подиум.

Откако грешката беше пријавена, Италијанците се извиниле за пропустот и одлучиле церемонијата да се повтори. 

Facebook impact:

Објавено вторник, 25 јули 2017 03:00:00
Напишано од Виолета