IHF ни го залепи FYRO пред уставното име

Ракометната репрезентација на Македонија, на 23-то Светско првенство чиј домаќин е Шпанија, нема да настапува под своето уставно име.

Иако првично на официјалната интернет страница на првенството    ’handballspain2013.com’, земјата беше преставена како Македонија, со кратенката ’MKD’, сепак, во четвртокот тоа е сменето и на страницата пишува дека репрезентацијата доаѓа од FYR Macedonia.

На официјалната интернет страница нема објаснување зошто во Светската ракометна федерација (IHF) го направиле ова, но се претпоставува дека и тука, политиката, односно, Грција ги замешала прстите. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 10 јануари 2013 10:22:28
Напишано од admin