Го чекал крајот на концертот за да убие што повеќе луѓе

Полицијата наводно го идентификувала напаѓачот, но се уште не е објавено за кого станува збор. Во меѓувреме уапсен е 23 годишно момче за кое има сомнение дека е вмешано во нападот.

 

img

На четвртата годишница од атентатот на британскиот војник Ли Ригби, бомбаш самоубиец се разнесе на концерт во Манчестер. Загинаа најмалку 22 луѓе. Полицијата потврди дека помеѓу загинатите има и деца. На концертот на Ариана Гранде, главно имало деца и тинејџери. Десетици се ранети, некои од нив и тешко.

Полицијата наводно го идентификувала напаѓачот, но се уште не е објавено за кого станува збор. Во меѓувреме уапсено е 23 годишно момче за кое има сомнение дека е вмешано во нападот. На концертот според проценките имало 21.000 луѓе. После нападот завладеала паника и хаос.

Се претпоставува дека напаѓалот намерно го чекал крајот на концертот за луѓето во голем број да почнат да ја напуштаат салата, значи моментот во кој сигурносните мерки биле значително послаби.

Facebook impact:

Објавено вторник, 23 мај 2017 05:00:00
Напишано од Емилија


Последни вести