Почина најголемиот сериски убиец и водач на секта

Американскиот убиец Чарлс Менсон, одговорен за смртта на 35. лица, меѓу кои и актерката Шерон Тејт, почина на 83-годишна возраст во затворската болница.

img

Тој минатата недела беше префрлен во болница од затворот, а таму починал.

Тој стана убиец со кукаст крст на чело, важи за еден од најпознатите криминалци во САД, како и водач на секта.

Во затвор помина повеќе од 40. години.

Тагови:

убиец секта

Facebook impact:

Објавено понеделник, 20 ноември 2017 08:50:00
Напишано од Вероника