Британскиот амбасадор во Приштина апелира да не се гласа за криминалци

Амбасадорот на Велика Британија во Косово, Руери О’Конел и се придружи на кампањата „Ниту јас“ да не се гласаат кандидатите за пратеници, кои се корумпирани.

img

О‘Конел изјави дека тој никогаш нема да гласа за партија која поддржува криминалци или во своите кандидатски листи ставила кандидати-криминалци.

- Јас никогаш нема да гласам партија која поддржува крминалци или на своите кандидатски листи има криминалци, изјави О’Конел.

Кампањата „Ниту јас“, инцирана од Демократскиот институт на Косово (КДИ), има за цел подигање на свеста кај граѓаните да не гласаат за корумпирани лица кои се кандидати за пратеници.

Предвремените парламентарни избори на Косово ќе се одржат на 11 јуни. 

Facebook impact:

Објавено понеделник, 22 мај 2017 09:30:00
Напишано од sasho