Две камери го снимиле убиството на Оливер Ивановиќ?!

Како што пишува српскиот Блиц, на партиските простории имало две камери за видео надзор кои, најверојатно го забележале моментот кога е убиен Оливер Ивановиќ, лидерот на Граѓанската иницијатива СДП во Косовска Митровица, кој утринава беше застрелан од непознати лица, по што почина во болница.

img

Ивановиќ се сметаше за умерен лидер на косовските Срби, а атентатот врз него најверојатно ќе има негативни последици врз односите на Белград и Приштина, како и врз состојбата во Косово.

Близу партиските простории пред кои е убиен, на нешто повеќе од еден километар, полицијата го пронашла запаленото визло „опел астра“ со кое убиецот најверојатно, се одалечил во непознат правец.

Според пишувањата на Блиц, полицијата се уште ги утврдува мотивите поради кои Ивановиќ бил ликвидиран. Она што се знае е дека во него биле испукани пет куршуми.

Односите помеѓу Србија и Косово повторно „вријат“.

Facebook impact:

Објавено среда, 17 јануари 2018 08:26:00
Напишано од емилија